Βρείτε μας στο facebook

Η σελίδα μας στο facebook: Αντιφασιστική Επιτροπή Γειτονιάς

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Στήριξη στον αγώνα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού

Επόμενη συνάντηση της Αντιφασιστικής Επιτροπής Φαλήρου την Κυριακή 10 Νοέμβρη στις 6μμ στην ταβέρνα κερβάν (Περδίκα 11- Ευζώνων).

Ακολουθεί η ανακοίνωσή μας για την πορεία ενάντια στην εξόρυξη χρυσού.


Στις 9 Νοέμβρη είναι ένας ακόμη σταθμός για το κίνημα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής. Στο κάλεσμα που κάνουν οι Επιτροπές Αγώνα Χαλκιδικής- Θεσσαλονίκης για μαζική συμμετοχή στις πορείες της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας και δράσεις διαμαρτυρίας σε όλον τον κόσμο, η Αντιφασιστική Επιτροπή Φαλήρου ανταποκρίνεται θετικά.

Ο αγώνας μας είναι μεν ενάντια στη Χρυσή Αυγή και σε άλλες ναζιστικές οργανώσεις, αλλά δεν μπορούμε να μην καταγγείλουμε και την ίδια την κυβέρνηση κάθε φορά που υιοθετεί πρακτικές και νοοτροπίες που θυμίζουν δικτατορίες και φασιστικά καθεστώτα. Η καταστολή που έχουν βιώσει οι κάτοικοι της Χαλκιδικής δεν έχει προηγούμενο. Δακρυγόνα μέσα στα σχολεία από τα ΜΑΤ. Έφοδος σε σπίτια στις 3 η ώρα το πρωί από τα ΕΚΑΜ για να συλλάβουν, με παρατεταμένα τα όπλα τους, αγωνιστές του κινήματος.

Η Χρυσή Αυγή έχει δηλώσει ότι είναι υπέρ της εξόρυξης χρυσού, στο όνομα πάντα των συμφερόντων των εργαζομένων. Οι Επιτροπές Αγώνα Χαλκιδικής σωστά έχουν αποκλείσει την παρουσία της Χρυσής Αυγής από το κίνημα. Όπως ανέφεραν σε δελτίο τύπου στις 5 Ιούλη, με τίτλο «ο ρατσισμός και ο αυταρχισμός δεν έχουν θέση στο κίνημα της Χαλκιδικής»:

«Το κίνημά μας δε θα μπορούσε παρά να βρίσκεται απέναντι σε κάθε κοινωνικό και πολιτικό μόρφωμα που στηρίζει τις πρακτικές του σε αυταρχικές και ρατσιστικές συμπεριφορές. Είμαστε αντίθετοι στο διαχωρισμό και τη διάκριση των ανθρώπων με βάση την καταγωγή, το φύλο, το χρώμα του δέρματος, τις θρησκευτικές πεποιθήσεις, τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή την πολιτική ιδεολογία».

Σαν Αντιφασιστική Επιτροπή Φαλήρου δίνουμε την αλληλεγγύη μας και συνδέουμε τον αγώνα μας με τους αγώνες και τις αντιστάσεις των εργαζομένων, της νεολαίας και του απλού κόσμου. Αγώνες που είναι ενάντια σε πολυεθνικές εταιρίες, ενάντια στα συμφέροντα Ελλήνων μεγαλοεργολάβων και των κυβερνήσεων που τους υποστηρίζουν. Αγώνες που είναι υπέρ της εργασίας, αγώνες που προστατεύουν τον τόπο μας, αγώνες που διεκδικούν τη ζωή!

Όλοι κι όλες στην πορεία που καλούν οι Επιτροπές Αγώνα Χαλκιδικής- Θεσσαλονίκης το Σάββατο 9 Νοέμβρη στις 11πμ στην πλατεία ΧΑΝΘ.

Αντιφασιστική Επιτροπή γειτονιάς Φαλήρου- Αγ. Τριάδος- Ευζώνων

antifaep.blogspot.grantifaep@gmail.com, www.facebook.com/amkvoe

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου