Βρείτε μας στο facebook

Η σελίδα μας στο facebook: Αντιφασιστική Επιτροπή Γειτονιάς

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Με επιτυχία έγινε το γλέντι- μέρα κοινωνικής αλληλεγγύης της Κυριακής


Την Κυριακή 21/10 η Αντιφασιστική Επιτροπή γειτονιάς Φαλήρου- Αγ. Τριάδος- Ευζώνων οργάνωσε ένα λαϊκό- ρεμπέτικο γλέντι στο πάρκο απέναντι από την ΕΡΤ-3.

Η Στέλλα Γιαλτζή, ο Γιώργος Βαρτσάκης, ο Κώστας & ο Άγγελος Μπουρνάς, έσπειραν με τις νότες τους την ατμόσφαιρα του πάρκου και καλλιέργησαν ένα φιλικό κι ευχάριστο περιβάλλον.

Σ’ όλη την εκδήλωση λειτουργούσε ανοικτή συλλογική κουζίνα, όπου ο καθένας μπορούσε να σερβιριστεί ένα πιάτο φαΐ (ή και παραπάνω) και να πει κρασί ή τσίπουρο.

Ο ανοικτός μπουφές της εκδήλωσης
Υπήρχε πολύς κόσμος που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας να συγκεντρώσουμε ρούχα και τρόφιμα για οικογένειες Ελλήνων και μεταναστών, που έχουν μεγάλο βιοποριστικό πρόβλημα. Μαζεύτηκαν φάρμακα- που δεν έχουν λήξει- για το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης, ενώ υπήρχαν κάποιοι- όπως μία εργαζόμενη της ΕΡΤ-3- που έφεραν γλυκά και φαγητό για τον ανοικτό μπουφέ μας.

Σακούλες με ρούχα και τρόφιμα για στήριξη οικογενειών που έχουν ανάγκη

Στο πάρκο υπήρχε έκθεση φωτογραφίας με τις δράσεις της Αντιφασιστικής Επιτροπής Φαλήρου κι αντιφασιστικές γελοιογραφίες.

Από την έκθεση φωτογραφίας και γελοιογραφίας
Το γλέντι μας είχε χαρακτηριστικά ενός μικρού φεστιβάλ, αφού συμμετείχαν με τα δικά τους υλικά το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης, οι εργαζόμενοι της αυτοδιαχειριζόμενης ΒΙΟΜΕ κι η Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού.

«Αλληλέγγυα προϊόντα χωρίς αφεντικά»
«Όχι στην εξόρυξη χρυσού»
Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης
Η οικονομική συνδρομή του κόσμου ήταν επίσης πολύ σημαντική, μιας και μπορέσαμε να καλύψουμε όλα τα έξοδά μας και να έχουμε ένα σημαντικό ποσό για να τυπώσουμε τα επόμενα κείμενα και τις αφίσες μας.

Τα ρούχα που μαζέψαμε θα διανεμηθούν σε συνεργασία με τον αδελφό Ζεράρ, για φτωχές οικογένειες, ενώ τα συσκευασμένα φαγητά δόθηκαν στους εργαζόμενους της ΒΙΟΜΕ, για να στηριχθούν και να συνεχίσουν τον αγώνα τους, να πάρουν το κλειστό εργοστάσιο στα χέρια τους.

Όλα αυτά,  λοιπόν, είναι το… «άλλο άκρο» που προσπαθεί να παρουσιάσει ο Σαμαράς και να εξισώσει με τη δολοφονική ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής. Μουσικές, συλλογική κουζίνα, κοινωνική αλληλεγγύη, αντιφασιστικά κείμενα, έκθεση φωτογραφίας και σκίτσου, συμμετοχή στα κινήματα. Αυτά αποδεικνύουν ότι δεν είμαστε το «άλλο άκρο», αλλά ένας «άλλος κόσμος», στον οποίο χωράνε όλοι κι όλες, εκτός από το μίσος, τις ναζιστικές ιδέες, τους φασίστες δολοφόνους κι όσους οραματίζονται χούντες και καταστολή των κινημάτων.

Ο αγώνας κι η εκστρατεία μας ενάντια στη Χρυσή Αυγή και σε κάθε φασιστική και ρατσιστική πολιτική συνεχίζεται. Με ενημερωτικά κείμενα που μοιράζουμε στα σχολεία, στα μαγαζιά και στη γειτονιά. Με συνελεύσεις κι εκδηλώσεις. Με μέρες κοινωνικής αλληλεγγύης και γλέντια!

Σας καλούμε στην επόμενη συνάντηση που θα κάνουμε για να οργανώσουμε τις επόμενες κινήσεις μας την Τετάρτη 23/10 στις 6μμ στην ταβέρνα Κερβάν (Περδίκα 11 με Ευζώνων).


Ευχαριστούμε όλους κι όλες που βοήθησαν για να πετύχει κι αυτή η μέρα κοινωνικής αλληλεγγύης: τους μουσικούς μας, τον Γιάννη, που μας έφερε τα ηχητικά, τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ-3, που μας έδωσαν τις καρέκλες και τον… καιρό, που μας επέτρεψε να κάνουμε την υπαίθρια εκδήλωσή μας.

Φωτογραφίες

Γιώργος Βαρτσάκης και Στέλλα Γιαλτζή
Άγγελος και Κώστας Μπουρνάς
Ενημέρωση από το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης
Ενημέρωση από τη ΒΙΟΜΕ
Ενημέρωση από τις Σκουριές
Από τον μπουφέ
Συλλογή ρούχων και τροφίμων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου