Βρείτε μας στο facebook

Η σελίδα μας στο facebook: Αντιφασιστική Επιτροπή Γειτονιάς

Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Κείμενο για την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Ποτέ ξανά φασισμός! Ποτέ ξανά δικτατορία!

Η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στις 17 Νοέμβρη του ’73 είναι μια ευκαιρία να θυμηθούμε το επίκαιρο σύνθημα «Ψωμί- Παιδεία- Ελευθερία». Η φετινή επέτειος, όμως, έχει μια ιδιαιτερότητα. Οι υμνητές του Χίτλερ και της Χούντας, η Χρυσή Αυγή, είναι στη βουλή. Καθώς πλησιάζει η επέτειος, θα ακούσουμε τη Χρυσή Αυγή να αμφισβητεί την αξία της εξέγερσης και να λέει μια σειρά από ψέματα για το καθεστώς της Χούντας.

1ο ψέμα: «οι χουντικοί ήταν τίμιοι και δεν έκλεψαν».
Κατ’ αρχήν, κανείς δεν μπορεί να μιλά για «τιμιότητα», όταν έχει λερώσει τα χέρια του με αίμα, όταν βασάνιζε επί εφτά χρόνια όλους τους αγωνιστές, όταν πυροβολούσε τον εξεγερμένο λαό μέσα κι έξω απ’ το Πολυτεχνείο.

Απ’ τα πρώτα πράγματα που έκαναν οι Χουντικοί με το που πήραν την εξουσία ήταν να γεμίσουν τις τσέπες τους! Αφού έγιναν «πρωθυπουργοί» κι «υπουργοί» (χωρίς να τους ψηφίσει κανένας), πέρασαν νόμους που αύξησαν τους μισθούς τους! Τόσο ‘τίμιοι’ ήταν…
Παρότι υπήρχε μεγάλη λογοκρισία στον Τύπο, έβγαιναν στο φως μια σειρά από σκάνδαλα, που φαινόταν ότι «φαγώθηκαν» πολλά λεφτά. Η πιο χαρακτηριστική περίπτωση ήταν το σκάνδαλο για το χτίσιμο του Ναού του Σωτήρος. Οι χουντικοί για να χτίσουν αυτόν τον ναό μάζεψαν από τον λαό κοντά στα 453 εκατομμύρια δραχμές (μιλάμε για πολλά λεφτά τότε). Τα 406 εκατομμύρια «δαπανήθηκαν» πριν καν γίνουν τα σχέδια! Το έργο δεν έγινε ποτέ και τα λεφτά (προφανώς) δεν επιστράφηκαν… (για περισσότερες πληροφορίες δες «Επτά χρόνια αρπαχτή, iospress.gr). Τόσο ‘τίμιοι’ ήταν…

Αξίζει να πούμε ότι οι ‘τίμιοι’ χουντικοί  είχαν άψογες σχέσεις με τους πλούσιους φίλους τους, τον Ωνάση, τον Βαρδινογιάννη, τον Λάτση κ.ά. Ο Παπαδόπουλος, μάλιστα, ζούσε σε βίλλα που του είχε κάνει δώρο ο Ωνάσης! Τόσο ‘τίμιοι’ ήταν…

2ο ψέμα: «αυτά τα χέρια μπορεί να χαιρετάνε ναζιστικά, αλλά δεν έχουν κλέψει».

Αυτό τολμάει να λέει δημόσια ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος. Παραδέχεται ότι είναι Ναζί, ότι χαιρετούν όπως ο Χίτλερ, ότι οραματίζονται δικτατορίες, πολέμους, Άουσβιτς κλπ. Μας λέει κι αυτός, ότι είναι «τίμιοι» κι αυτοί.

«Τίμιοι», παρότι ο Μιχαλολιάκος με τη γυναίκα του και βουλευτή της Χρυσής Αυγής, την Ελένη Ζαρούλια, είναι συνιδιοκτήτες σε… «ροζ ξενοδοχείο» στην Αθήνα!

«Τίμιοι», παρότι ο Κασιδιάρης κατηγορείται για ένοπλη ληστεία το 2007- κι έκτοτε παίρνει συνέχεια αναβολή στη δίκη του.

«Τίμιος» ακόμη κι ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής στη Θεσσαλονίκη, Αντώνης Γρέγος; Ο συγκεκριμένος χρυσαυγίτης αποκαλύφθηκε ότι δούλευε «μπράβος» σε νυχτερινό κέντρο. Κι αν κάποιος πει ότι «καμία δουλειά δεν είναι ντροπή», ας σκεφτεί το εξής γεγονός: Ιδιοκτήτης στο νυχτερινό κέντρο, στο οποίο δούλευε ‘πόρτα’ ο Γρέγος, είναι ο Παναγιώτης Σαξώνης, ο οποίος είναι ο κύριος κατηγορούμενος για το σκάνδαλο της υπεξαίρεσης 51,4 εκατομμυρίων ευρώ από τον Δήμο Θεσσαλονίκης. Σημαντική λεπτομέρεια: ο Γρέγος δούλευε παράλληλα και στον Δήμο Θεσσαλονίκης και στο νυχτερινό κέντρο του Σαξώνη.

Άρα, λοιπόν, η Χρυσή Αυγή και χαιρετά ναζιστικά κι είναι μέσα στα κυκλώματα, στα σκάνδαλα και σε ληστείες (φανταστείτε τι έχει να γίνει αν κυβερνήσουν κιόλας!).
1973- 2012: ο αγώνας για «ψωμί- παιδεία- ελευθερία» συνεχίζεται!

Τιμούμε την εξέγερση του Πολυτεχνείου, γιατί είναι πηγή έμπνευσης για τους δικούς μας αγώνες! Το σύνθημα του 1973 «ψωμί- παιδεία- ελευθερία» είναι και σύνθημα του 2012! Ο αγώνας του Πολυτεχνείου ενάντια στη Χούντα, συνεχίζεται σήμερα ενάντια στο ΔΝΤ, την κυβέρνηση, την Τρόικα. Το σύνθημα «Ποτέ ξανά φασισμός» παραμένει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου