Βρείτε μας στο facebook

Η σελίδα μας στο facebook: Αντιφασιστική Επιτροπή Γειτονιάς

Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Προκήρυξη στα Ελληνικά


Ποτέ ξανά φασισμός! Έξω οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής απ’ τη γειτονιά μας!

Μέσα στο 2012 η Χρυσή Αυγή έγινε πανελλαδικώς γνωστή. Πήρε 7% σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις, έβγαλε 18 βουλευτές, αυξάνει συνεχώς τη δράση της, ανοίγει νέα γραφεία, βγαίνει 3ο κόμμα στις τελευταίες δημοσκοπήσεις. Σε μια εποχή κρίσης, τεράστιας ανεργίας, ανόδου της εξαθλίωσης και της απελπισίας, η Χρυσή Αυγή βρίσκει έδαφος και θέλει να παρουσιάζεται ως «αντισυστημική δύναμη» κι «εναντίον όλων».

Τελικά, πόσο ενάντια στο «σύστημα» είναι;

Αυτό είναι το παραμύθι που πουλάει στον κόσμο. Προσπαθεί να δώσει την αίσθηση ότι θα τα βάλει με τους διεφθαρμένους πολιτικούς, με τα Μνημόνια, την Τρόικα, τους τραπεζίτες… Στα λόγια! Γιατί στις πράξεις, είναι το πιστό σκυλί του συστήματος, γιατί:

Προσπαθεί να στρέψει την οργή του κόσμου όχι στους πραγματικούς φταίχτες, αλλά στους πιο καταπιεσμένους, στους μετανάστες, στον τελευταίο κρίκο της αλυσίδας δηλαδή. Απ’ όταν μπήκε το ΔΝΤ στη ζωή μας η επίσημη ανεργία εκτινάχθηκε απ’ το  12% στο 24%.Τι συνέβη; Μέσα σε δύο χρόνια διπλασιάστηκαν οι μετανάστες; Όχι βέβαια! Μήπως όμως το Δημόσιο «πάγωσε» τις προσλήψεις, έβαλε αβάσταχτους φόρους και χαράτσια, με αποτέλεσμα να κλείσουν μικρομεσαίες επιχειρήσεις; Φταίνε οι μετανάστες για αυτό ή μήπως οι μεγαλοκαρχαρίες (Έλληνες και ξένοι) τραπεζίτες, εφοπλιστές, βιομήχανοι κλπ που κάνουν αβέρτα απολύσεις, για να συνεχίσουν να πλουτίζουν οι ίδιοι; Κι η Χρυσή Αυγή τι κάνει για την ανεργία; Κατηγορεί και κυνηγά (μαζί με την αστυνομία) τους μετανάστες, ενώ καταγγέλλει όλους τους αγώνες ενάντια στην ανεργία! Είναι υπέρ ή κατά του συστήματος αυτό;

Στα λόγια είναι ενάντια στο σύστημα, αλλά σε κρίσιμες ψηφοφορίες στη Βουλή, έχουν κάνει… την πάπια! Στο ξεπούλημα της ΑΤΕ στον (Έλληνα) τραπεζίτη Μ. Σάλλα, η Χρυσή Αυγή αρνήθηκε (μαζί με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) να γίνει έστω μία εξεταστική επιτροπή! Κάλυψε τον τραπεζίτη στο σκάνδαλο του αιώνα! Χάρισε στον Σάλλα, όχι μόνο την ΑΤΕ, αλλά και υποθηκευμένη γη, που έβαζαν οι αγρότες, όταν έπαιρναν δάνεια. Τσιράκια των τραπεζιτών μάς βγήκαν, λοιπόν, οι χρυσαυγίτες!

Ακόμα: όλο υποσχέσεις και νταηλίκια ήταν προεκλογικά ότι θα δείρουν την Τρόικα, θα δείρουν τους διεφθαρμένους υπουργούς και μπλα μπλα μπλα… Όντως, έχουν δείρει κόσμο, εκτός από μετανάστες. Μόνο όμως μέλη του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Ανεξαρτήτως απ’ τις πολιτικές απόψεις του καθενός, είναι εύκολο να καταλάβουμε ότι οι παραπάνω δεν κυβέρνησαν ποτέ! Αντίθετα, είναι αυτοί που ζητούν να φύγει η Τρόικα, που βρίσκονται συνεχώς στους αγώνες, συνεχώς στις απεργίες, συνεχώς στις κινητοποιήσεις. Κι όμως, αυτοί έφαγαν ξύλο απ’ την- και καλά- «αντισυστημική» Χρυσή Αυγή.

Όσον αφορά τους υπουργούς που κυβερνάνε τόσα χρόνια; Η Χρυσή Αυγή «τα βάζει» και με τον Βενιζέλο και τον Παπακωνσταντίνου. Τι έκανε λοιπόν; Τους έκανε μήνυση!!! Μήνυση!!! Τρέμει το σύστημα απ’ τις μηνύσεις της Χρυσής Αυγής…

Χρυσή Αυγή: το μακρύ χέρι του συστήματος και φανατικοί υμνητές του Χίτλερ!

Η Χρυσή Αυγή είναι η μεγάλη απειλή που βρίσκεται μπροστά μας. Κάνει επικοινωνιακές κινήσεις μοιράζοντας τρόφιμα. Δεν πρέπει να τσιμπήσουμε απ’ τις χάντρες και τα καθρεφτάκια που μοιράζει καιροσκοπικά! Ποτέ η κοινωνία δεν σώθηκε από την φιλανθρωπία. Το θέμα εξάλλου δεν είναι να βρουν κάποιοι λίγοι άνθρωποι 1-2 φορές φαγητό, το θέμα είναι να αλλάξουμε την κατάσταση, να πάρουμε τον πλούτο από τα χέρια της ελίτ και να μπορέσουμε να ζήσουμε μια ζωή με αξιοπρέπεια.

Η Χρυσή Αυγή έχει σαν πρότυπα τον Χίτλερ, τον Παπαδόπουλο και τον Μεταξά. Θέλει να δημιουργήσει μια κοινωνία άβουλη, που όλοι θα εκτελούμε τις εντολές του «Αρχηγού», που κάθε διαφορετική φωνή θα καταστέλλεται, και που θα δουλεύουμε όλοι νυχθημερόν για να πλουτίζουν οι «εθνικοί» καπιταλιστές. Δεν θα τους περάσει!

Οργανωνόμαστε!

Πρέπει να χτίσουμε κι εδώ μία αντιφασιστική επιτροπή. Να μην αφήσουμε τους νεοναζί να χύσουν το δηλητήριό τους και να αρχίσουμε να τρωγόμαστε μεταξύ μας, αντί να παλεύουμε μαζί ενάντια στους κοινούς εχθρούς. Έλληνες, Αλβανοί, Αφρικανοί, που μένουμε χρόνια με τις οικογένειές μας εδώ, να βρεθούμε, να δώσουμε πραγματικές λύσεις στα προβλήματα της γειτονιάς. Όλοι μαζί, ενωμένοι:
•    Να χτίσουμε αντιφασιστική επιτροπή, που να ενημερώσει όλον τον κόσμο, για τη συμμορία της Χρυσής Αυγής.
•    Να παλέψουμε μαζί ενάντια στη φτώχεια, οργανώνοντας κινήσεις κοινωνικής αλληλεγγύης: συσσίτια, ανταλλακτικά παζάρια, συλλογή φαρμάκων κλπ.

Πρωτοβουλία για τη δημιουργία αντιφασιστικής επιτροπής στην περιοχή μεταξύ των οδών Αρχαιολογικού Μουσείου- Καυταντζόγλου- Β. Όλγας- Εγνατία

Επικοινωνήστε μαζί μας:
E- mail: antinazi_amkvoe@yahoo.gr
Facebook: facebook.com/amkvoe

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου