Βρείτε μας στο facebook

Η σελίδα μας στο facebook: Αντιφασιστική Επιτροπή Γειτονιάς

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Ψήφισμα αλληλεγγύης στον συναγωνιστή Τσετίν Χασάν

Δεν είναι έγκλημα οι αγώνες για δικαιώματα,

έγκλημα είναι να συνεργάζεσαι με το φασισμό


Συνελήφθη την 13/2/2014 και προφυλακίστηκε την 18/2/2014 o πολιτικός πρόσφυγας Κοsar Hassan (Τσετίν), μέλος του σωματείου «Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους Πολιτικούς  Κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν» και του περιοδικού «Ο Αγώνας». O Κοsar Hassan, διαμένει μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα τα τελευταία 25 περίπου χρόνια κι έχει πάρει πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα λόγω των διώξεων που αντιμετωπίζει στην Τουρκία. Είναι γνωστός στη Θεσσαλονίκη, όπως και σε ολόκληρη την Ελλάδα, λόγω της ενεργής συμμετοχής του όλα αυτά τα χρόνια στο κίνημα συμπαράστασης στους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία, καθώς είναι πρόεδρος της «Επιτροπής Αλληλεγγύης», αλλά  και  της  συμμετοχής  του στο  αντιρατσιστικό  και αντιφασιστικό κίνημα.

Ο Hassan κατηγορείται για την υπόθεση της έκρηξης της Τριανδρίας στη Θεσσαλονίκη το 2011 και του αποδίδονται οι κατηγορίες της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση, της κατοχής εκρηκτικού υλικού από κοινού με άλλους και της κατοχής πολεμικού υλικού με σκοπό εφοδιασμό τρίτων. Παρά το γεγονός ότι ο Hassan Κοsar ήταν γνωστός στις αρχές και γνωστής διαμονής, εκδόθηκε το Δεκέμβριο του 2013 ένταλμα σύλληψης σε βάρος του ως «αγνώστου διαμονής» και του αποδίδονται οι συγκεκριμένες κατηγορίες μόνο επειδή σύμφωνα με την  κατάθεση ενός αστυνομικού υπήρξε μετά την έκρηξη στην Τριανδρία ένα ανώνυμο τηλεφώνημα που υποδείκνυε ότι στα σπίτια ορισμένων Τούρκων, μεταξύ των οποίων και του Hassan, υποτίθεται ότι κρύβονταν όπλα. Μετά από έρευνες τις Αντιτρομοκρατικής το 2011 στα σπίτια όλων των Τούρκων πολιτικών προσφύγων της Θεσσαλονίκης βρέθηκαν, όχι όπλα, αλλά… αποτυπώματα του Ηassan Kosar πάνω σε κάτι φυλλάδια (!), τα οποία και κατασχέθηκαν. Τα φυλλάδια αυτά βρέθηκαν στο σπίτι του (!), κι όχι στο σπίτι όπου συνέβη η έκρηξη! Τα ‘αποτελέσματα’ της έρευνας εισήγαγε η αντιτρομοκρατική στη δικογραφία μόλις τον Απρίλιο του 2013, με συνέπεια να ανοίξει και πάλι η ανάκριση για την υπόθεση της Τριανδρίας, παρόλο που ο Hassan Kosar είχε εξετασθεί ως μάρτυρας στην υπόθεση το 2011 και δεν είχε κινηθεί τότε ποινική δίωξη εναντίον του, καθώς δεν προέκυπτε κανένα απολύτως στοιχείο σε βάρος του. Για την ίδια υπόθεση είχαν αποδοθεί πανομοιότυπες κατηγορίες στην Ηavva Suizmez, η οποία και αθωώθηκε στο ακροατήριο τον Οκτώβριο του 2013, καθώς και στον Nevzat Kalayci, ο οποίος απαλλάχθηκε με βούλευμα.

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία στη προσπάθειά της να επιδείξει έργο σχετικό με την «πάταξη της τρομοκρατίας», ανακινεί την υπόθεση της Τριανδρίας προσθέτοντας στη δικογραφία ‘στοιχεία’, που ούτε καινούρια είναι, αφού οι έρευνες της αντιτρομοκρατικής στα σπίτια των Τούρκων πολιτικών προσφύγων διενεργήθηκαν το 2011, ούτε σχέση έχουν με την υπόθεση, αφού απλά δακτυλοσκοπήθηκαν φυλλάδια από την οικία του  Kosar άσχετα με την υπόθεση, γεγονός το οποίο δεν συνιστά κανένα  ποινικό αδίκημα! Ο Hassan Kosar βρίσκεται προφυλακισμένος και απειλείται με  πολυετή κάθειρξη χωρίς να υπάρχει ούτε ένα αποδεικτικό στοιχείο που να τον συνδέει με τον τόπο της έκρηξης και με τις κατηγορίες που του αποδίδονται.

Σήμερα που τα δικαιώματα στην Ελλάδα πλήττονται βάναυσα για ολόκληρη την κοινωνία, που κάθε κίνημα και κάθε αντίσταση στη βαρβαρότητα ποινικοποιείται και καταστέλλεται εν τη γενέσει, οι πολιτικοί πρόσφυγες στην Ελλάδα δέχονται μια πρωτοφανή επίθεση! Πρόσφυγες που ζουν χρόνια στην Ελλάδα, οι οποίοι έχουν ζητήσει, και πολλοί από αυτούς έχουν λάβει πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα, κινδυνεύουν με έκδοση στην Τουρκία, καθώς η Τουρκία τους χαρακτηρίζει «τρομοκράτες». Με τη σειρά τους οι ελληνικές αρχές χωρίς αποδεικτικά στοιχεία κατασκευάζουν κατηγορητήρια, συλλαμβάνουν και προφυλακίζουν Τούρκους αγωνιστές κατηγορώντας τους ως «τρομοκράτες». Οι ίδιοι άνθρωποι που πολέμησαν το αυταρχικό κράτος της Τουρκίας και υπέστησαν για την αντιδικτατορική τους δράση στην Τουρκία φυλακίσεις και βασανιστήρια, αντιμετωπίζουν σήμερα ως πολιτικοί πρόσφυγες στην Ελλάδα άδικες διώξεις, σε μια συγκυρία που ο αυταρχισμός απλώνει και στη χώρα μας όλο και πιο έντονα την απειλητική του ανάσα. Στον αγωνιστή πολιτικό πρόσφυγα Hassan Kosar αποδίδονται βαρύτατες κατηγορίες 3 χρόνια μετά την έκρηξη, με μια τελείως έωλη δικογραφία, χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο για την ενοχή του, μόνο για να επιδείξει η Ελλάδα αντιτρομοκρατικό έργο!

  • Να αφεθεί ελεύθερος ο Hassan Kosar και να απαλλαγεί από κάθε κατηγορία!

  • Αλληλεγγύη στους Τούρκος και Κούρδους πολιτικούς πρόσφυγες!
Αντιφασιστική Επιτροπή Φαλήρου (Θεσσαλονίκη)
antifaep@gmail.com, antifaep.blogspot.gr, www.facebook.com/amkvoe

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου