Βρείτε μας στο facebook

Η σελίδα μας στο facebook: Αντιφασιστική Επιτροπή Γειτονιάς

Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου 2013

Ανακοίνωση Αντιφασιστικής Επιτροπής Φαλήρου για την αντιφασιστική συγκέντρωση της Κυριακής 22 Δεκέμβρη στο Λευκό Πύργο

Όλοι κι όλες στην αντιφασιστική συγκέντρωση στο Λευκό Πύργο την Κυριακή 22 Δεκέμβρη στις  4μμ! Να μην επιτρέψουμε στους νεοναζί δολοφόνους της Χρυσής Αυγής να εμφανιστούν.Την Κυριακή 22 Δεκέμβρη η Χρυσή Αυγή καλεί σε ανοικτή συγκέντρωση και προσπαθεί να έχει μια δυναμική παρουσία στο Λευκό Πύργο. Είναι η πρώτη φορά μετά από αρκετό καιρό που θα εμφανιστεί στην καρδιά του κέντρου της Θεσσαλονίκης. Η ΧΑ αμέσως μετά τη δολοφονία των δύο χρυσαυγιτών στο Νέο Ηράκλειο της Αθήνας, αυτοπαρουσιάζεται ως θύμα και προσπαθεί πανελλαδικά να συσπειρώσει τα μέλη της.Ούτε στιγμή δεν πρέπει να ξεχνάμε το δολοφονικό κι εγκληματικό πρόσωπο των νεοναζί χρυσαυγιτών. Ο Παύλος Φύσσας δολοφονήθηκε από μέλη της Χρυσής Αυγής, κατόπιν εντολής της ηγεσίας. Η δολοφονία ακολούθησε μια σειρά δεκάδων επιθέσεων σε μετανάστες και τη δολοφονία του 27χρονου Πακιστανού Σαχτζάτ Λουκμάν, τον περασμένο Γενάρη.

Ούτε στιγμή δεν πρέπει να ξεχνάμε τα κηρύγματα μίσους και τις ναζιστικές τους διαθέσεις. Οι υμνητές του Χίτλερ, που ντύνονται με τις στολές της Κου Κλουξ Κλαν (που ανάμεσα στα άλλα δολοφονούσαν κι Έλληνες μετανάστες στις ΗΠΑ) και χαιρετούν ναζιστικά δε δικαιούνται δημόσιο χώρο, για να συνεχίζουν την προπαγάνδα τους.

Ακόμα κι αν επικαλούνται το δικαίωμα της ελευθερίας της έκφρασης και τα δημοκρατικά δικαιώματα, δεν πρέπει να «πατάμε την παγίδα». Ελευθερία και δημοκρατία δε σημαίνει σε καμία περίπτωση δικαίωμα στη Χρυσή Αυγή να χτίζει την οργάνωσή της, να κυκλοφορεί με βαρύ οπλισμό, να εκπαιδεύεται για να σκοτώνει. Καμία ελευθερία στους εχθρούς της ελευθερίας!

Το αντιφασιστικό κίνημα για μας παλεύει με μαζικά και δημοκρατικά μέσα. Το αντιφασιστικό κίνημα παλεύει για να διαλυθούν όλες οι φασιστικές οργανώσεις και να τις στείλει στον κάδο της Ιστορίας, στα μιάσματα που είναι ντροπή για τον ανθρώπινο πολιτισμό, παρέα με τις σβάστικες του Χίτλερ!

Ο μόνος που μπορεί να σταματήσει τη δράση της Χρυσής Αυγής είναι το κίνημα των εργαζομένων, των νέων, των ανέργων, οι μαζικές οργανώσεις (τοπικές επιτροπές κατοίκων, συνδικάτα κλπ) και κάθε δημοκρατικός πολίτης! Η στάση της κυβέρνησης είναι υποκριτική. Από τη μία έβαλε την ηγεσία της ΧΑ στη φυλακή, μόνο όταν γιγαντώθηκε ένα πανελλαδικό αντιφασιστικό κίνημα, μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Από την άλλη αφήνει τους χρυσαυγίτες να κάνουν ελεύθερα συγκεντρώσεις, να ανοίγουν γραφεία κλπ. Η κυβέρνηση στρέφεται ξαφνικά στον ‘αντιφασισμό’ καθαρά για ψηφοθηρικούς λόγους.

Εμείς παλεύουμε και θα παλεύουμε ενάντια σε κάθε φασιστική οργάνωση και στις πολιτικές που γεννούν τη φτώχεια και την απόγνωση, που στρέφουν ένα κομμάτι του πληθυσμού να αναζητήσει λύσεις ακόμα και στους νεοναζί. Εμείς απευθυνόμαστε σε αυτόν τον κόσμο τονίζοντας ότι η Χρυσή Αυγή δεν μπορεί να προσφέρει καμία λύση στη βαρβαρότητα που ζούμε σήμερα. Η στάση της ΧΑ μέσα στη βουλή είναι πάντα υπέρ των συμφερόντων των καπιταλιστών. Ζητά περισσότερες φοροαπαλλαγές για τους εφοπλιστές, αρνήθηκε να δημιουργηθεί εξεταστική επιτροπή για το σκάνδαλο της ιδιωτικοποίησης της Αγροτικής Τράπεζας στην Τράπεζα Πειραιώς κι άλλα. Ακόμα, είναι ξεκάθαρο σε όλους με ποιον τα βάζει. Παρότι ισχυρίζεται ότι είναι εναντίον όλων, στην πραγματικότητα χτυπά και δολοφονεί ανθρώπους της Αριστεράς και του κινήματος, ενώ αφήνει στο απυρόβλητο τους τραπεζίτες, τους βιομήχανους κι όλους τους Έλληνες καπιταλιστές!

Καλούμε όλον τον κόσμο να συμμετέχει στην αντιφασιστική συγκέντρωση της Κυριακής, να απομονώσουμε από την κοινωνία της Θεσσαλονίκης τους χρυσαυγίτες και να συνεχίσουμε να παλεύουμε ενάντια στους φασίστες σε κάθε γειτονιά και σε κάθε χώρο.


Αντιφασιστική Επιτροπή Φαλήρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου