Βρείτε μας στο facebook

Η σελίδα μας στο facebook: Αντιφασιστική Επιτροπή Γειτονιάς

Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

ΝΕΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ - ΤΡΙΤΗ 28 ΜΑΪΟΎ


Η Αντιφασιστική Επιτροπή Γειτονιάς (Φάληρο- Αγ. Τριάδα- Ευζώνων) σας προσκαλεί όλους κι όλες την Τρίτη 28 Μάη, στις 6.30μμ στο Πεδίον του Άρεως (πάρκο απέναντι από την ΕΡΤ- 3), σε μια ανοικτή συνάντηση, για να συζητήσουμε και να οργανώσουμε τις επόμενες δράσεις μας.

Αλληλεγγύη ενάντια στην κρίση…

 Την Κυριακή 26 Μαίου οργανώθηκε για 5η φορά μέρα κοινωνικής αλληλεγγύης στο Πεδίο του Άρεως. Παζάρι χωρίς μεσάζοντες, από τους παραγωγούς κατευθείαν στους καταναλωτές. Συλλογή τροφίμων για οικογένειες Ελλήνων και μεταναστών, με βιοποριστικό πρόβλημα. Ο κόσμος που ψωνίζει από τους παραγωγούς ανταποκρίθηκε κάθε φορά στο κάλεσμά μας να αγοράσει επιπλέον τρόφιμα, για να δοθούν σ’ όσους έχουν ανάγκη. Ανταλλακτικό παζάρι, για να έχουμε τη δυνατότητα να ανταλλάξουμε ρούχα (δικά μας και παιδικά), βιβλία κι ό,τι άλλο δε χρειαζόμαστε. Συλλογική κουζίνα με περίπου 50 μερίδες για να φάμε όλοι μαζί ένα πιάτο φαΐ. Πώληση καινούργιων ρούχων σε συμβολικές τιμές, για την οικονομική ενίσχυση φτωχών οικογενειών.

Κι με όλα αυτά κάθε φορά δηλώνουμε ξεκάθαρα πως αυτό που χρειαζόμαστε ενάντια την κρίση είναι δομές και κινήσεις κοινωνικής αλληλεγγύης- όχι τους φασίστες της Χρυσής Αυγής, που σπέρνουν το μίσος και μοιράζουν ελεημοσύνη, για να κερδίσουν ψήφους.

… ο φασισμός ποτέ δεν ήταν λύση!

Καμία λύση δεν έχει να μας προσφέρει η Χρυσή Αυγή, αυτή η συμμορία δολοφόνων κι υμνητών του Χίτλερ. Το παραδέχθηκε εξάλλου πρόσφατα κι ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, όταν του διάβασαν στη Βουλή ένα παλιό του άρθρο. «Ευχαριστούμε πάρα πολύ, που μας θύμισε γραπτά της νιότης μας» ήταν η απάντηση του Χρήστου Παππά.

Εδώ δε θα γίνουμε Μανωλάδα, όπου οι Έλληνες τσιφλικάδες πυροβολούν μετανάστες (νόμιμους και παράνομους) εργάτες γης. Η Χρυσή Αυγή προβάλλει αυτήν ακριβώς τη λογική. Προσπαθεί να «διαιρέσει» τους εργαζόμενους και τον απλό λαό σε «Έλληνες και ξένους», για να μπορούν να «βασιλεύουν» οι τσιφλικάδες, οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες κι οι εφοπλιστές!

Στο κάτω κάτω, η Χρυσή Αυγή όσο κι αν… γαβγίζει, ποτέ δε συμμετέχει σε αγώνες ενάντια στην κυβέρνηση και την Τρόικα. Ποτέ δεν έχει απεργήσει ούτε καν μία μέρα! Κι όχι μόνο δε συμμετέχει στους αγώνες των εργαζομένων, αλλά στέκεται στο πλευρό του συστήματος. Μέσα στη Βουλή έχει ζητήσει περισσότερες φοροαπαλλαγές για τους εφοπλιστές, έχει υπερψηφίσει την τροπολογία για το ξεπούλημα νησιών και βραχονησίδων, έχει ψηφίσει υπέρ στο ΤΑΙΠΕΔ του ξεπουλήματος της Δημόσιας Περιουσίας κι άλλα…

 Διαβάστε επίσης παρακάτω την προκήρυξη της Αντιφασιστικής Επιτροπής Γειτονιάς η οποία μοιράστηκε στην 5η Ημέρα Κοινωνικής Αλληλεγγύης με την οποία δηλώνουμε την απόλυτη στήριξή μας στο 2ο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας το οποίο θα διεξαχθεί στην Θεσσαλονίκη στις 14 και 15 Ιουνίου.

ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΠΝΕΥΜΑΤΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΣΩΜΑΤΑ

Την στιγμή που η ανεργία και η ανέχεια έχει χτυπήσει την πόρτα σε όλα σχεδόν τα σπίτια, η αλληλεγγύη στους συμπολίτες μας που πλήττονται απ ’την οικονομική κρίση πρέπει να θεωρείται δεδομένη.
Η διάχυση και η διάρκεια της οικονομικής κρίσης έχει φέρει πολλούς συνανθρώπους μας σε οριακά επίπεδα διαβίωσης. Αναρίθμητες πλέον είναι οι απονενοημένες πράξεις που οφείλονται στην απελπισία και τα αδιέξοδα που μας πιέζουν όλους. Είναι κοινή παραδοχή ότι με 1.500.000 ανέργους διανύουμε περίοδο ανθρωπιστικής κρίσης!
Κοινωνικά δικαιώματα που μόλις πριν από 2- 3 χρόνια θεωρούνταν δεδομένα χάθηκαν στον ορυμαγδό της οικονομικής καταστροφής που βιώνουμε.
Ποιος μπορεί σήμερα να μιλήσει για δωρεάν Παιδεία, Υγεία και Πρόνοια για τους ασθενέστερους; Ποιος μπορεί να προστατέψει πλέον ακόμα και τα στοιχειώδη δικαιώματα της κοινωνικής ισότητας και ισοτιμίας από την καθημερινή τους υποβάθμιση; Ποιος πιστεύει ότι η οργανωμένη κοινωνία υπερασπίζεται την ελεύθερη έκφραση και την αξιοπρέπεια των μελών της?
Καθημερινά, άνθρωποι με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό πέφτουν θύματα του κοινωνικού ρατσισμού και εξευτελισμού. Αυτοί οι συνάνθρωποι μας που βρίσκονται στο περιθώριο της κοινωνικής απαξίωσης και απομόνωσης, βιώνουν με ακόμα χειρότερο τρόπο την οικονομική κρίση, όντας κι αυτοί άνεργοι.
Καθίσταται λοιπόν τώρα ακόμα πιο επιτακτικό και επίκαιρο να υπερασπιστούμε και να διεκδικήσουμε δυναμικά τα βασικά δικαιώματα ισότητας για τα αμφιφυλόφιλα, ομοφυλόφιλα και διεμφυλικά/ διαφυλικά άτομα.
Διεκδικούμε:
- Το σταμάτημα του χλευασμού,
- Τη θέσπιση συμβίωσης/ γάμου/ υιοθεσίας,
- Τη στήριξη της πολιτείας και της κοινωνίας προς τους ομοφυλόφιλους/ες, αμφιφυλόφιλους/ες, τρανσσεξουαλικούς/ές και τις οργανώσεις τους,
- Την κατάργηση κάθε αρνητικής διάκρισης στους νόμους,
- Την παροχή γνώσης και ενημέρωσης στο σχολείο και στα ΑΤΕΙ-ΑΕΙ.
Οι δυνάμεις της μισαλλοδοξίας μαζεύουν υπογραφές για να απαγορευτεί ο δημόσιος, ελεύθερος λόγος και έκφρασή της ομοφυλόφιλης κοινότητας. Μαζί τους συμβαδίζει η ναζιστική προπαγάνδα που αποπροσανατολίζει και συκοφαντεί, ότι δήθεν οι άνθρωποι αυτοί είναι συνυπεύθυνοι για τη διαφθορά των εξουσιαστικών πολιτικών και των ληστρικών επιχειρηματιών.
Όμως, όπως χιλιάδες κόσμου με ανθρωπιστικά ιδανικά βαδίζουν μαζί για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους, έτσι κι εδώ εμείς συμπαραστεκόμαστε και διεκδικούμε αυτά τα βασικά δικαιώματα.
Γι' αυτό είμαστε αισιόδοξοι:
Επειδή αγωνιζόμαστε για μια κοινωνία χωρίς προκατάληψη και μίσος, αγωνιζόμαστε και γιορτάζουμε για τη χαρά και τη ζωή.
Προσκαλούμε κάθε κάτοικο της πόλης μας που πιστεύει:
στην ελευθερία της σκέψης, στο δικαίωμα της ελεύθερης κοινωνικής δράσης, στην ουσιαστική δημοκρατία και στη μη εμπορευματοποίηση των συναισθημάτων και της σκέψης μας, να πορευτεί μαζί μας. Ούτε στην Γειτονιά μας, ούτε πουθενά δεν χωρούν διακρίσεις για τους συνανθρώπους μας!

Αντιφασιστική Επιτροπή Γειτονιάς (Φάληρο- Αγ. Τριάδα- Ευζώνων)
antifaep.blogspot.gr, antifaep@gmail.com, www.facebook.com/amkvoe


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου