Βρείτε μας στο facebook

Η σελίδα μας στο facebook: Αντιφασιστική Επιτροπή Γειτονιάς

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

21 Μάρτη παγκόσμια μέρα κατά του ρατσισμού!

Σήμερα 21 Μάρτη είναι η παγκόσμια μέρα κατά των φυλετικών διακρίσεων και του ρατσισμού.
Στις 21 Μάρτη του 1960 στη Νότια Αφρική η αστυνομία σκότωσε σχεδόν 70 ανθρώπους επειδή διαμαρτύρονταν ενάντια στο καθεστώς του Απαρντχάιντ. Το καθεστώς αυτό επέβαλλε φυλετικές διακρίσεις για να εξυπηρετούνται τα συμφέροντα των πλούσιων λευκών, που ήταν η μειοψηφία στη Νότια Αφρική. Όσοι δεν ήταν λευκοί είχαν λιγότερα δικαιώματα και λιγότερες ευκαιρίες για να ζήσουν μια ζωή με αξιοπρέπεια. Από τότε η 21 Μάρτη είναι μέρα αγώνα ενάντια στον ρατσισμό, στον φασισμό και στους νεοναζί.

«Διαίρει και βασίλευε» θέλει το σύστημα!
Σήμερα, αναβιώνει ο κίνδυνος του ναζισμού. Η Χρυσή Αυγή, που υμνεί τον Χίτλερ και χαιρετά ναζιστικά, προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την οργή και τη δυσαρέσκεια του κόσμου από την κρίση, για να κερδίσει ψήφους. Αντί, όμως, να τα βάλει με τους τραπεζίτες και τα Μνημόνια- όπως κάνουν οι πραγματικοί αντισυστημικοί- κυνηγάει μετανάστες, ομοφυλόφιλους, Αριστερούς κι όσους αγωνίζονται. Έτσι, το σύστημα που μας καταπιέζει συνεχίζει ανενόχλητο, μιας κι οι καταπιεζόμενοι κατηγορούν ο ένας τον άλλον, είτε γιατί είναι από άλλη χώρα, είτε γιατί έχει άλλο χρώμα κλπ.

Η κυβέρνηση αντιγράφει τις προτάσεις της Χρυσής Αυγής.
Πρόσφατα το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο Ραγκούση, που έδινε κάποιες λίγες δυνατότητες, υπό προϋποθέσεις, σε παιδιά μεταναστών, να αποκτούν την ελληνική ιθαγένεια. Αυτή η απόφαση σημαίνει ότι τα 200.000 παιδιά μεταναστών μένουν στον... αέρα! 200.000 παιδιά, που έχουν γεννηθεί και μεγαλώσει στην Ελλάδα. Πηγαίνουν σε ελληνικό σχολείο. Μιλούν ελληνικά. Ίσως δεν έχουν πάει ποτέ στη χώρα των γονιών τους. Όλα αυτά τα παιδιά όταν κλείσουν τα 18, θα αντιμετωπίζονται σαν ξένοι. Γιατί; Γιατί η κυβέρνηση υιοθετεί ρατσιστικές προτάσεις. Κι η Χρυσή Αυγή πανηγυρίζει με αυτές.

Ζητάμε ιθαγένεια για όλα τα παιδιά!
Ιθαγένεια για όλα τα παιδιά μεταναστών σημαίνει ίσα δικαιώματα για όλους και για όλες. Αυτό διεκδικούμε κι αυτό θέλουμε να γίνει. Σήμερα κιόλας, που τιμάμε όλους τους αγωνιστές που πάλεψαν ενάντια σε ρατσιστικά καθεστώτα, είναι μια ευκαιρία για τα παιδιά μεταναστών και για όλους, να φωνάξουμε, να διαμαρτυρηθούμε απέναντι στις ρατσιστικές προτάσεις της κυβέρνησης και να βάλουμε ένα στοπ στη ναζιστική Χρυσή Αυγή, που μας θέλει διχασμένους.

Με αφορμή την 21η Μάρτη, αλλά και μέσα στο χρόνο, είναι καλό να οργανωθούν μέσα στα σχολεία μας- από μαθητές και καθηγητές- συζητήσεις, προβολές, δρώμενα κ.ά. με θέμα τον ρατσισμό και τον φασισμό. Σας καλούμε όλους κι όλες να ‘ρθείτε σ’ επαφή μαζί μας, για να μπορέσουμε να οργανώσουμε πιο αποφασιστικά τον αγώνα ενάντια στον ρατσισμό, τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής και το ίδιο το σύστημα που τους γεννάει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου