Βρείτε μας στο facebook

Η σελίδα μας στο facebook: Αντιφασιστική Επιτροπή Γειτονιάς

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Επιτυχημένη κδήλωση για την LGBT κοινότητα


Το Σάββατο 9/2 η Αντιφασιστική Επιτροπή γειτονιάς Φαλήρου- Αγ. Τριάδος- Ευζώνων οργάνωσε εκδήλωση στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης με θέμα «οι επιθέσεις της Χρυσής Αυγής απέναντι στους ομοφυλόφιλους και τα δικαιώματα της LGBT κοινότητας». Είναι σημαντικό να οργανώνονται διάφορες θεματικές συζητήσεις στα πλαίσια της γειτονιάς, ώστε να υπάρχει μια πολύπλευρη ενημέρωση, αλλά και να προσελκύεται διάφορος κόσμος.


Ήταν μια πετυχημένη εκδήλωση. Η συμμετοχή ξεπέρασε τα 65 άτομα. Επίσης συμμετείχαν και μια σειρά από κινηματικές συλλογικότητες του LGBT χώρου, όπως η HOMOphonia, η Good as you(th), η Θετική Φωνή κι η Λεσβιακή Ομάδα Θεσσαλονίκης. Ακόμα, το παρόν δήλωσαν η Αντιφασιστική Συνέλευση Αλληλεγγύης, η Αντιφασιστική Συνέλευση Καλαμαριάς, το Αντιφασιστικό Μέτωπο Γιαννιτσών, η Κίνηση «Απελάστε τον Ρατσισμό» κι οι πολιτικές αριστερές οργανώσεις «Κόκκινο» και «Ξεκίνημα».

Στις 2,5 περίπου ώρες συζήτησης πιάστηκαν τα θέματα των επιθέσεων της Χρυσής Αυγής απέναντι στο χώρο του LGBT, η ομοφοβία κι ο κοινωνικός ρατσισμός που βιώνει ο κόσμος του LGBT στην καθημερινότητα. Όμως, δε μας απασχόλησε μόνο αυτό. Στο… τραπέζι της κουβέντας μπήκε το θέμα του πώς μπορεί το LGBT κίνημα να τα ξεφορτωθεί όλα αυτά. Το πώς μπορεί να συμμετέχει σ’ όλα τα κοινωνικά κινήματα με την ανεξάρτητη παρουσία του. Το πώς μπορεί να οργανωθεί απέναντι στη Χρυσή Αυγή. Κι ακόμα, το πώς μπορεί ο καθένας κι η καθεμία να μη φοβάται και να σπάσει την «σιωπηρή ενοχή»!

Η εκδήλωση άφησε σε όλους- οργανωτές και συμμετέχοντες- πολύ θετικές εντυπώσεις και ανέβασε την όρεξή μας για τη συνέχεια! Ανανεώνουμε, λοιπόν, το ραντεβού μας στους αγώνες και στα κινήματα! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου