Βρείτε μας στο facebook

Η σελίδα μας στο facebook: Αντιφασιστική Επιτροπή Γειτονιάς

Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Έκτακτη ανακοίνωση: Καμία ανοχή στις φασιστικές απειλές! Η ταβέρνα Κερβάν είναι στέκι όλων μας!

Τα ξημερώματα της 8ης Δεκέμβρη, φασίστες έκαναν μια θρασύδειλη επίθεση. Στα τζάμια της ταβέρνας Κερβάν σχημάτισαν μια σβάστιγκα, έγραψαν «ερχόμαστε» κι έσπασαν τη μία πλευρά της φωτεινής ταμπέλας του μαγαζιού. 

Η ταβέρνα Κερβάν (= Ταξίδι) βρίσκεται σε μια γειτονιά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (Περδίκα 11). Άνοιξε το 2009 κι από τότε έχει γίνει στέκι αριστερών και προοδευτικών ανθρώπων της γειτονιάς. Ο χώρος της έχει φιλοξενήσει πολλές φορές εκδηλώσεις και ανοικτές συζητήσεις από όλο το φάσμα της Αριστεράς. Σ’ αυτήν την ταβέρνα έχει βρεθεί δύο φορές τον τελευταίο μήνα και η Αντιφασιστική Επιτροπή Γειτονιάς Φαλήρου- Αγ. Τριάδος- Ευζώνων. 

Ο φιλόξενος αυτός χώρος είναι του συντρόφου και συναγωνιστή Σετίμ Χασάν, Κούρδου πολιτικού πρόσφυγα που ζει χρόνια στην Ελλάδα και συμμετέχει σ’ όλους τους αγώνες των Ελλήνων εργαζομένων, των νέων, των μεταναστών κλπ. 

Αυτός ο χώρος λοιπόν μπήκε στο στόχαστρο των φασιστών! Με υπόγειο τρόπο, χωρίς να αποκαλύπτουν τα πρόσωπά τους, σαν τους κλέφτες μέσα στη νύχτα, έστειλαν τις απειλές τους! Όμως εμείς τους στέλνουμε το μήνυμα: δε σας φοβόμαστε! 

Εμείς, τους τελευταίους δύο μήνες κάνουμε ανοικτή αντιφασιστική εκστρατεία στη γειτονιά. Έχουμε μοιράσει προκηρύξεις, έχουμε κολλήσει αφίσες, έχουμε κάνει παρεμβάσεις στα σχολεία της γειτονιάς, συμμετείχαμε στις σχολικές γιορτές του Πολυτεχνείου, δίνοντας ένα σύγχρονο αντιφασιστικό περιεχόμενο, οργανώνουμε παζάρια χωρίς μεσάζοντες. Η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων που συναντάμε δηλώνει την καταδίκη του για τις φασιστικές προκλήσεις. 

Οι φασίστες τολμούν να βγουν απ’ την τρύπα τους μόνο λίγο πριν ξημερώσει, για να χτυπήσουν βιαστικά και να χαθούν σαν τις σκιές μέσα στα σκοτάδια. 

Ε, λοιπόν, θα το φωνάξουμε ακόμη πιο δυνατά πως εδώ: δε θα περάσει ο φασισμός! 
Θα υπερασπίσουμε κάθε χώρο που απειλείται από τη νεοναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής με μαζικό και αποφασιστικό τρόπο! 

Αντιφασιστική Επιτροπή Γειτονιάς (Φαλήρου- Αγ. Τριάδος- Ευζώνων)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου