Βρείτε μας στο facebook

Η σελίδα μας στο facebook: Αντιφασιστική Επιτροπή Γειτονιάς

Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2012

Ψήφισμα της Αντιφασιστικής Επιτροπής Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης για τη ναζιστική επίθεση στην ταβέρνα "Κερβάν"

 Ακολουθεί το κείμενο που ψηφίστηκε από την Αντιφασιστική Επιτροπή Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης ως απάντηση για τη ναζιστική επίθεση στην ταβέρνα «Κερβάν». Το παρακάτω εγκρίθηκε από τη συνέλευση της Δ' ΕΛΜΕ στις 13/12. Ανάλογα ψηφίσματα πέρασαν από τις συνελεύσεις της Α', της Γ' και της Ε' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης.

11/12/12:  Ψήφισμα Συνέλευσης της Αντιφασιστικής Επιτροπής Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης για τη ναζιστική επίθεση στην ταβέρνα "Κερβάν"  στις 8 Δεκεμβριου 2012

Ξημερώματα του Σαββάτου 8/12, ναζιστές χτύπησαν με φασιστικά συνθήματα και φθορές την ταβέρνα “Κερβάν” στην οδό Περδίκα, στην οποία εργάζονται Κούρδοι αγωνιστές, πολιτικοί πρόσφυγες, φυλακισθέντες και βασανισθέντες από το μιλιταριστικό τουρκικό Κράτος.
Δηλώνουμε ότι οι φασίστες είναι ανεπιθύμητοι στη Θεσσαλονίκη και καλούμε τη Δημοτική Αρχή, τα σωματεία και τους συλλόγους, τα 15μελη μαθητικά συμβούλια, όλες τις συλλογικότητες, κάθε εργαζόμενο και νεολαίο να στιγματίσουν την επίθεση. Οι δρόμοι και οι πλατείες ανήκουν σε όλους τους εργαζόμενους και τη νεολαία και όχι στις συμμορίες των νεοναζί που προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν ότι δήθεν την ευθύνη για την κρίση φέρουν οι μετανάστες αντί των Μνημονίων της Κυβέρνησης και της Τρόικα.
Οι φασίστες, άφαντοι σε όλους τους μεγάλους αγώνες που έχει δώσει ο λαός ενάντια στα βάρβαρα μέτρα όλο το προηγούμενο διάστημα, νομίζουν ότι θα επιβληθούν στην τοπική κοινωνία δια του τρόμου. Πέρα από θρασύδειλοι που κινούνται πάντα με την προστασία της αστυνομίας, είναι και εκτός πραγματικότητας. Είτε Κούρδοι είτε Έλληνες είτε οποιασδήποτε εθνικότητας, όλοι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε
ενάντια στα αντικοινωνικά μέτρα των τραπεζιτών
ενάντια στην αστυνομική βία και τα βασανιστήρια
ενάντια στις παρακρατικές ναζιστικές οργανώσεις.

Δεν θα περάσει ο τρόμος της ανεργίας και των φασιστικών συμμοριών! Θα τα ξεριζώσουμε οργανώνοντας καλύτερα τις επόμενες μάχες, με πρώτη την πανεργατική απεργία στις 19/12!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου